Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szűz Mária szent neve szeptember 12.
  2014-09-13 22:25:01, szombat
 
  Szűz Mária.
.


Szűz Mária szent neve
1683. szeptember 12-én szabadult fel Bécs városa a török támadás alól, s ennek tiszteletére rendelte el Boldog XI. Ince pápa ezt az ünnepet, bár már korábban is megvolt a nyoma itt-ott. A Szűzanya számunkra valóban a felszabadítást, a megmenekülést jelenti, hiszen őáltala áradhatott az isteni kegyelem Jézusban ránk. Ezért is kell, hogy különös szeretettel és hálával forduljunk feléje. Ez azonban azt is jelenti, hogy hálánk kifejezéseként valami rendkívüli, ugyanakkor mégis természetes ajándékkal kedveskedjünk neki nevének ünnepén. Ez a "természetesen rendkívüli" ajándék pedig nem lehet más, mint az, hogy elhatározzuk, igyekszünk méltók lenni ahhoz a kitüntetéshez, amely azért ér bennünket, mert az ő gyermekének nevezhetjük magunkat. Nem kell tehát valami hatalmas dolgot tennünk az ő köszöntésére, nem kell lehoznunk a csillagokat, 'pusztán' keresztény, Krisztust követő módon kell élnünk, mert ezzel szerezhetünk igazi örömet Neki, s üdvösséget magunknak. Miért szeretjük Máriát? Elmélkedés P. Szeghy Ernő OCD atyától 1939-ből: Olvasható a katolikus rádió honlapján Link
...... ...........


Testvéreim! Hogy az evangéliumot hirdetem, azzal nem dicsekedhetem, hisze ez kényszerű kötelességem. Jaj, nekem ugyanis, ha nem hirdetem az evangéliumot!
Ha önszántamból teszem, jutalmam lesz, ha nem önszántamból, csak megbízott hivatalnok vagyok. Mi tehát a jutalmam? Az, hogy mint az evangélium hirdetője, ingyen nyújtsam az evangéliumot, és ne éljek az evangéliumban gyökerező jogommal.
Bár mindenkitől független voltam, mégis mindenkinek szolgája lettem, hogy minél több embert megnyerjek. Mindenkinek mindene lettem, hogy mindenkit üdvösségre vezessek. Mindezt az evangéliumért teszem, hogy nekem is részem legyen benne.
Nem tudjátok-e, hogy a pályán a versenyzők mindnyájan futnak ugyan, de a díjat csak egyikük nyeri el? Úgy fussatok, hogy elnyerjétek! A versenyző valamennyien fegyelmezik magukat minden tekintetben; pedig ők csak hervadó koszorút akarnak elnyerni, mi ellenben a hervadhatatlant.
Én tehát úgy futok, hogy célba jussak. Nem a levegőt csapkodom, hanem megfékezem és fegyelmezem testemet, nehogy elveszítsem jutalmamat, miközben másoknak az evangéliumot hirdetem.
1Kor 9,16-19.22b-27

Zsoltár: Válasz: Mily kedves a te hajlékod, * Seregek Ura, Istene! (2. vers.)
Előénekes: Sóvárog és vágyódik lelkem * az Úr udvarába szívem és testem * örvendezik az élő Istenben.
Hívek: Mily kedves a te hajlékod, * Seregek Ura, Istene!
E: Még a veréb is otthont talál magának, * és a gerle fészket, ahová fiait helyezze; a te oltárodnál, Seregek Ura, * én Istenem és Királyom!
H: Mily kedves a te hajlékod, * Seregek Ura, Istene!
E: Boldogok, akik a te házadban laknak, * örökkön-örökké dicsérnek téged Boldog az az ember, kinek segítsége tőled van, * és szívében készülődik, hogy hozzád menjen.
H: Mily kedves a te hajlékod, * Seregek Ura, Istene!
E: Mert az Úristen nap és védőpajzs, * kegyelmet oszt és dicsőséget. Nem von meg semmi jót azoktól, * akik ártatlanul élnek.
H: Mily kedves a te hajlékod, * Seregek Ura, Istene!
Zsolt 83,3-6.12

Evangélium:
Jézus a hegyi beszédben ezeket a hasonlatokat mondta tanítványainak:
,,Vajon vezethet-e vak világtalant? Nem esnek-e bele mind a ketten a gödörbe? Nem nagyobb a tanítvány mesterénél: Akkor tökéletes az ember, amikor már olyan, mint a mestere. Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magad szemében a gerendát sem veszed észre? Hogy a mondhatod embertársadnak: Barátom, hadd vegyem ki szemedből a szálkát holott saját szemedben nem látod meg a gerendát? Képmutató! Vedd ki előbb a magad szeméből a gerendát, s aztán törődj azzal, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből."
Lk 6,39-42

Imádság
Mária, Jézus anyja, légy mindnyájunknak édesanyja, hogy mi is tiszta szívűek legyünk, miként te voltál, hogy szeressük Jézust, ahogyan te szeretted őt, hogy a legszegényebbek szolgálatára legyünk, ahogy te tetted, hiszen mindannyian Isten szegényei vagyunk!
Boldog Kalkuttai Teréz
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: legszegényebbek, hervadhatatlant, embertársadnak, mindnyájunknak, kifejezéseként, felszabadítást, tanítványainak, dicsekedhetem, természetesen, evangéliumban, megmenekülést, evangéliumért, kedveskedjünk, kitüntetéshez, evangéliumot, önszántamból, szerezhetünk, elhatározzuk, hasonlatokat, kötelességem, köszöntésére, valamennyien, szolgálatára, tiszteletére, világtalant, embertársad, fegyelmezik, szeretettel, elveszítsem, fegyelmezem, csillagokat, mindannyian, nevezhetjük, elnyerjétek, tekintetben, mindenkinek, török támadás, nyoma itt-ott, megmenekülést jelenti, isteni kegyelem, katolikus rádió, evangéliumot hirdetem, evangéliumért teszem, gerle fészket, magad szeméből, legszegényebbek szolgálatára, Szűz Mária, Boldog XI, Elmélkedés, Szeghy Ernő OCD, Seregek Ura, Boldog Kalkuttai Teréz,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Viharban csak az a fa marad ál...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztinától  Emberként automatikusan értéke...  György napra  A könnyek összegyűjtése  Búzaszentelés  A világnak égető szüksége van ...  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Rögtön puha Mézes Krémes  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  802 esztendeje, 1222. április ...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Zilahy Lajos gondolata  Sokkal bölcsebb a természet,  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Kellemes esti időtöltést  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Paul David Tripp Április 25  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Gárdonyi Géza - Április végén  Búzaszentelés  A Föld napja  Becsüld meg azt amid van,...  Lábad nyomát megőrzi a föld. 
Bejegyzés Címkék
török támadás, nyoma itt-ott, megmenekülést jelenti, isteni kegyelem, katolikus rádió, evangéliumot hirdetem, evangéliumért teszem, gerle fészket, magad szeméből, legszegényebbek szolgálatára, legszegényebbek, hervadhatatlant, embertársadnak, mindnyájunknak, kifejezéseként, felszabadítást, tanítványainak, dicsekedhetem, természetesen, evangéliumban, megmenekülést, evangéliumért, kedveskedjünk, kitüntetéshez, evangéliumot, önszántamból, szerezhetünk, elhatározzuk, hasonlatokat, kötelességem, köszöntésére, valamennyien, szolgálatára, tiszteletére, világtalant, embertársad, fegyelmezik, szeretettel, elveszítsem, fegyelmezem, csillagokat, mindannyian, nevezhetjük, elnyerjétek, tekintetben, mindenkinek, mindenkitől, természetes, gyermekének, testvéreim, rendkívüli, ugyanakkor, üdvösséget, keresztény, evangélium, ajándékkal, mesterénél, forduljunk, elmélkedés, dicsőséget, mindnyájan, készülődik, versenyzők, oltárodnál, megnyerjek, üdvösségre, hivatalnok, örvendezik, szeptember, megfékezem, igyekszünk, jutalmamat, ártatlanul, áradhatott, lehoznunk, tökéletes, krisztust, versenyző, csapkodom, bennünket, előénekes, tanítvány, védőpajzs, megbízott, kegyelmet, katolikus, honlapján, beszédben, szeretjük, magunknak, független, dicsérnek, kényszerű, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7565
  • e Hét: 42551
  • e Hónap: 75705
  • e Év: 309452
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.